MY LIFE ! !

Followers

Visited


Thursday, July 28, 2011

Memang Boleh Blah la !

 Salam dan selamat pagi semua.

Sebelum ni tak boleh nak update blog selalu sebab datang kolej tak bawa lapy. Sebabnya tak bawa takut hilang. Masuk hostel almari tak ada. coz rumah yang aku duduk masih belum ada sapa2 duduk lagi. Memang bengang juga la masuk2 rumah tak da almari. Camna aku nak kemas barang maw almari takda. Tapi aku rasa ok lagi sebab orang yang uruskan asrama kata dalam seminggu lagi almari akan sampai.




Actually, aku bukan nak cerita sangat pon pasal rumak aku tu. aku nak cerita pasal ORANG yang duduk serumah dengan aku. Firstly, aku masuk kolej universiti ni memang berharap sangat nak dapat better dari sebelum ni. Sebab kolej aku yang sebelum ni da beberapa masalah yang aku rasa aku tak leh nak hadap(tahan) selama 3 tahun aku akan blejar di sana. So, bila datang sini harap tak ada sabgat masalah.

But, I'm totally wrong! WHY?! Coz, aku tak puas hati dengan housemate aku. Da lagi yang lain2 tak puas hati. Kitaorang tak puas hati sebab bila da yang letak makanan kat dapur diorang sapu habis. Makanan yang diorang bawa da dalam bilik. Dan paling aku hangain gila, Ada sorang minah ni. Dia kecoh 1 rumah dan siap bagitau mak dia kata barang dapur dia habis orang makan. Padahal yang habiskan semua tu dia and the geng. Memang 1 rumah tak puas hati kat dia.

Yang start kecoh tu sebab susu tin dia da orang guna sampai habis. Dia ge report kat mak dia, mak dia siap kata kat dia 'Teruk la kalau sampai setiap minggu nak kena bagi barang dapur. Hampa duduk 14 orang 1 rumah wat apa?'. aku memang duk tungu nak penampau ja minah tu. Kurang ajar. Then, da yang nak kumpul duit beli barang dapur memng aku nak kata
'MEMANG Boleh blah la!'


Aku tak kan hangat hati sangat kalau dia tak bagitaiu mak dia kata orang len habiskan makanan dia. Dia masak makan sorang2 kepala hotak dia orang len habiskan. Then, barang makanan yang dia beli mana da sangat pun kat dapur. dia letak dalam bilik bawah katil. Pergh! memang aku nak sula minah tu. Da makanan tapi duk minta2 pula kat orang.





alhamdulillah rumah yang aku duduk rumah 2 tingkat dan aku duduk bilik bawah. Kiranya aku and the geng conquer bilik bawah, dapur dan ruang tamu. Memang puas la. Kawan aku dah sembur sorang housemate aku. Aku duk tunggu nak sembur sorang lagi housemate aku ni.



p/s: sebelum kau marah aku better aku sembur kau dulu. Ko nak manja2 balik rumah ko. kat sini tak da sapa2 sudi nak manjakan ko macam kat rumah. dah anak manja memang ko tak wat apa2 kat rumah. kat sini tak da orang nak wat keja kat ko ye. aku ni yang jrang wat keja kat rumah pun boleh hidup walaupun tak da mak atau sapa2 tolong aku wat keja. ko memang dah melampau. sampai buat nak buka puasa pon orang kena wat air. 

p/s; kepada sesiapa yang da housemate cmni korang sabar2 ye la. then, kalau pikir la perasaan orang sekiling. kita duduk  dengan orang len bukan sorang.


Thank you for reading. Really appreciate it.

Salam...  aku nak tolong housemate aku masak nasi. Actually, tolong tengok jewr. K lah tata...

2 comments:

! BUDAQ MANJE..AZLEEN AZIZ ! said...

hahahaha...cian nye..nsib housemate aq terbek dr ldang..tp asal rmai cgt umh kowg..cam umah pendatang asing...hahahahahahahahahahaha....wuek!!!!!!!!!!!!

ANIS DIYANA said...

sebabnya ku dduk rumah 2 tgkt yg da 5 bilik..
luas..
bb 2 rmai..
bkn duduk apartment atau hostel kn pnjt tanga...
hahaha
wuekk!!!!!
hehehe

NUFFNANG