MY LIFE ! !

Followers

Visited


Tuesday, July 5, 2011

Nurse Macam Puaka !

 Tadi ge nk wat medical checkup. Alhamdullillah berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah dan perkara yang tidak diduga. Semua yang perlu di periksa tiada masalah. Kiranya aku tak ada masalah kesihatan. bersyukur sangat.

Tapi ada perkara yang berlaku yang aku rasa nak penampar ja orang tu. Masa mula2 nak ge buat medical checkup rasa takut. Sebabnya, yang aku ingat 7 atau 8 tahun yang lepas ku jejakan kaki ke hospital. So, aku tak tau macam mana nak berurusan dengan pihak hospital dan apa yang aku kena buat. Selalunya kalau ada masalah kesihatan pergi klinik atau farmasi ja. Malas nak bersesak2 dengan orng lain dalam hospital. Hehehe 


Eh aku start mengarut dah.. ngee~~ Meh aku mulakan cerita. Masa mula2 aku ge hospital aku beratur la nak amik nombor dan beritahu kata nak wat medical checkup. Dan penuh mesra dan sopan santuny (ni aku bukan nurse tu!) aku kata "saya nak buat medical checkup". Dan nurse tu pun amik la kertas yng doktor nak kena isi.

Then, dia tanya "mana surat tawaran?"..
Aku pun heran lalu berkata  "saya tak bawa."
Dia pun kata "kenapa tak bawa, kena bawa".
Aku pun kata la " saya tak tau"..
Disinilah start time yng ku rasa nak tampor ja nurse. Dia start berleter kata " macam mana leh tak tau. selalu kena. boleh plak taktau".
Dalam hati aku kata" mana aku nak tau. tak ada orang bagitau pun. kawan2 aku pun tak cakap kena bawa.bukan tiap2 hari aku buat medical checkup.aku hempuk juga kang...."


Aku geram gila bab masa dia cakap tu dia muka macam HAREMMM ja...
bila dia cakap dengan orang lain dia ok lak muka ngn mood dia...
Memang aku rasa nak sepak ja...
Tu yang tajuk enrty ni NURSE MACAM PUAKA !
Hehehehe...
Lepas ja dia suruh duduk dan bagi nombor aku cepat2 hantar message dekat hubby (AIZAT) , shikin dan adik aku (Amira) ..

Message berbunyi macam ni > Wat medical checkup kena bawa surat tawaran ka? anis ingat tak kena. tak psal2 kena marah. dah owang kata tak tau tak tau la. duk berleter.macam nak nk tampar ja. dah la owang ngantuk.

Aku mengantuk sebab malam semlam aku cuma tido 2 jam ja. mau aku tak amgin..
Then,  petang tu aku kena ge pulak sebab pagi doktor tak da. Masa aku nak amik nombor dia ada.
aku macam terdengar dia kata "da pulak aku tegur dia dia marah aku balik". Nurse tu kata kat kawan sebelah. Aku tengok wat muka poyo ja. kalau leh aku nak kata ja " ADA AKU KESAH ?!"


Aku ni tak suka nak benci2 gaduh2 sebab aku takut jadi teruk.
Bab dua bulan lepas aku gaduh pensyarah nampak dan bagitau senior.
Pergh!! memang best larh aku kena... 
Bak kata atok Boboiboy TERBAIKLAH !
hahaha

Ok lah setakt ni saja story aku. Aku nak ge mandi dengan ge kedai beli barang.
Almaklumlah jadi suri rumah... heheheh

p/s: makseh membaca...

2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

gomen nurse ni (bukan semua) memang camtu. Kalau yg jenis mulut longkang+ puaka ni memang buat org naik hangin. Byk komplen pasal misi2 kerek & krg ajar.. pernah sy buat entri pasal tu tp ada sorang blogger nurse ni hentam balik. Memang tu realiti yg terjadi, lumrah la kerana nila 2 3 titik rosak susu sebelanga.

ANIS DIYANA said...

mmg smua nurse xsma...
yg sy kta ni sorg ja..
yg len ok..
bg lynan yg baik..
sy kta utk sorg ja...
yg xtrlbt tu xpa..
wt donno dh le...
hehhe

sy xska org mcm tu...
diorg nk backing wt ap bb tu knyataan...

NUFFNANG